Kennelünk

Kutyáink

Alom hírek

a Westie

Standard

Vendégkönyv

 

GALÉRIA

Kutyáink
Kölykök
Kertünk
Új gazdinál

EMAIL
szeleburdiwesti@gmail.com


KEDVENCEIM

A fajta története dióhéjban         

 A westie kialakulása több mint 300 évre vezethető vissza. Az egyik verzió szerint I.Jakab küldött ajándékba kis fehér kotorékokat a francia királynak. Más források szerint a XVI. században a skóciai partoknál elsülyesztett spanyol hadihajókról úsztak ki az angol partokra a mai westie ősei. 1830-as évek körül Sir Landseer már megörökítette  festményén a westit.
Ami biztos, a westie kitenyésztője Malcolm ezredes volt. Apja és nagyapja alapozták meg a tenyészetét. A westie kialakulása három fajtának köszönhető, a cairn, a fehér skye és a fehér skót terriernek.
Malcolm ezredes 1900 körül vitte előszőr kiállításra terrierjeit. 1907-ben elismerték önálló fajtaként. A háború után nagyon megritkult az állomány, alig volt westie. Az elhivatott tenyésztőknek köszönhetően a fajta újjá éledt és egyre népszerűbb lett.
Népszerűségét bájos külsejének és lenyűgöző jellemének köszönheti. 

 

 

Copyright 2008  Szeleburdi Westie kennel. All rights reserved. (Minden jog fenntartva.)

 


A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human