Kennelünk

Kutyáink

Alom hírek

a Westie

Standard

Vendégkönyv

 

GALÉRIA

Kutyáink
Kölykök
Kertünk
Új gazdinál

EMAIL
szeleburdiwesti@gmail.com


KEDVENCEIM

A fajta története dióhéjban         

 A westie kialakulása több mint 300 évre vezethető vissza. Az egyik verzió szerint I.Jakab küldött ajándékba kis fehér kotorékokat a francia királynak. Más források szerint a XVI. században a skóciai partoknál elsülyesztett spanyol hadihajókról úsztak ki az angol partokra a mai westie ősei. 1830-as évek körül Sir Landseer már megörökítette  festményén a westit.
Ami biztos, a westie kitenyésztője Malcolm ezredes volt. Apja és nagyapja alapozták meg a tenyészetét. A westie kialakulása három fajtának köszönhető, a cairn, a fehér skye és a fehér skót terriernek.
Malcolm ezredes 1900 körül vitte előszőr kiállításra terrierjeit. 1907-ben elismerték önálló fajtaként. A háború után nagyon megritkult az állomány, alig volt westie. Az elhivatott tenyésztőknek köszönhetően a fajta újjá éledt és egyre népszerűbb lett.
Népszerűségét bájos külsejének és lenyűgöző jellemének köszönheti. 

 

 

Copyright 2008  Szeleburdi Westie kennel. All rights reserved. (Minden jog fenntartva.)

 


Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték